台湾宾果28走势_[正规平台]

<>]>
您好,欢迎进入台湾宾果28走势网站! 返回达州中学台湾宾果28走势

四川省2016届高三高考适应性测试英语试题
2016-04-18 10:55:00   来源:    点击:

 
四川省2016年普通高考适应性测试
 
  本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本试卷
和答题卡一并交回。
I
注意事项:
    1.答第1卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
    2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,
用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。
第一部分:听力(共两节,满分30分)
    做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的
答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
出最佳选项,并标在试题卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回
答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
  A.£19.15.                  B.£9.18.          C.£9.15.        答案是C。
1.What is the man's job?
  A.A barber.                 B.A pilot.           C.A taxi driver.
2. Where should the woman turn right?
  A. At the colored sign.        B. At Joe's Garage.    C. After two miles.
3. What does the woman think the man should do?
  A. Change the smaller offices into large ones.
  B. Turn the meeting room into offices.
  C. Move the offices to another building.
4,What time is it now?
  A. 7:15.                    B.7:30.             C.7:50.
5. How does the man feel at the moment?
  A. Great.                   B. Terrible.          C. Better.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A\ B\C
三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间
阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或
独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does the woman plan to do?
  A. Focus on one project only.
  B. Try to get three projects done.
  C. Help the man with his work.
7. Why does the man hate this time of the year?
  A. Too many meetings to attend.
  B. Too many tests to take.                  
  C. Too many assignments to finish.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What does the woman show the man?
  A. Some clothes.               B.A magazine.          C.A new store.
9. What is the problem at the store?
  A. The clothes are too expensive.
  B. The clothes are not the right size.
  C. The clothes are not available.
10. What will happen next Tuesday?
  A,There will be a party.
  B. The man can get what he wants.
  C. The clothes will be delivered to the man.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. How old was Dean when his family moved to California?
    A. Four years old.    B. Five years old.    C. Nine years old.
12. When did Dean become more serious about acting?
     A. When he was a college student.
      B. When he was in high school.
       C. After he moved to New York.
13. Which aspect of Dean first attracted the man's attention?
      A. His acting skills.         B. His character.      C. His cool appearance
听第 9段材料 ,回答第 14至 16题。
14. What might prevent the man from visiting the woman this weekend?
     A. His girlfriend's work.       B. The rain.          C. Mark's work.
15. What are the woman and Lucy good at?
     A. Driving cars.             B. Cooking.           C. Playing games.
16. Which road did the man use to take to go to the woman's?
     A. Highway 70.             B. Highway 27.        C. Highway 17.
听第 10段材料,回答第 17至 20题。
17. When did the story take place?
     A. During the week.         B. On the weekend.      C. During a holiday.
18. What was the strangest thing about the man according to the speaker?
    A. He was riding a unicycle.
    B. He was singing a love song.
    C. All his clothes were pink.
19. Why did everyone start clapping?
     A. The guy did a trick on the unicycle.
     B. The guy helped someone out.
     C. The guy sang a song with some kids.
20. What might be the lesson of the story?
     A. Don't judge people by their appearances.
     B. Always do the right thing.
     C. Be careful with your money.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15分;每小题2分,满分30分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在
答题卡上将该项涂黑。
                                   A
   Dictionaries are not closed books. There is still plenty of room for more words in these
great vocabulary authorities. New words are continually being created and added to our
language. And many of today's word experts can credit a famous mathematician with the
creation of the method by which they develop many new words. The mathematician was an
Englishman named Charles  L. Dodgson. In addition to working with figures, Dodgson wrote books. His imaginative stories and poems have made Dodgson beloved to generations of readers. We know him, however, not by the name of Dodgson but by his pen name, Lewis
Carroll.
   Lewis Carroll has delighted countless readers, young and old, with Alice in Wonderland,
Through the Looking Glass, and numerous poems. In these works, Carroll developed dozens
of nonsensical words such as "chortle" and "galumph". Many of these words are combined
naturally with more common words in the English language. Carroll referred to his made-up
words as "portmanteau" words, named after a kind of leather suitcase that opens into two
compartments. The name was well suited, because most of Carroll's words had two
compartments. Rather than being entirely fabricated(虚构),they were usually made from the
combined parts of two different words. A "snark", for example, clearly came from a snake and a shark.
  Although Carroll died long ago, his technique continues to be used today. We clearly see
his influence in such words as smog, brunch, and guesstimate.
21. What does the underlined sentence probably mean according to the passage?
    A. Dictionaries are open to the public.
    B. Dictionaries are helpful to the public.
    C. Dictionaries are ready to welcome new words.
    D. The vocabularies in dictionaries are limited.
22. Dodgson's made-up words____.
    A. are based on different words            B. are borrowed from other languages
    C. all come from his poems               D. are still widely used
23. This passage is mainly about_________ .
    A. how Dodgson wrote his works           B. how English words are created
    C. how a dictionary is written              D. how Dodgson created new words
 
B
Hi Maz and Bobby,
  I don't know what you're up to this Sunday, but if you're at a loose end, come over to my
place. We're going to have a barbecue.
                                                                Tom
 
Hi Tom,
  Thanks mate, but I'm completely snowed under at the moment. I have to write an essay by
Monday afternoon, so I'll be working all weekend. I've got nothing arranged for the
following weekend though, so maybe we can meet then? I'll call you later.
                                                                  Bobby
 
Dear Tom,
  Like Bobby, I'm a bit tied up tomorrow. Unfortunately, I have to go to my great uncle's
house for a family lunch. He was ill so we thought it might not happen, but it looks as ifit's
going ahead. I really can't get out ofit because it's the old man's 60th birthday and most of
the family will probably be there.
                                                                  Maz
 
Ok you guys,
I'm calling off the barbecue. Judging from the grey sky, it's going to rain all weekend anyway.
Maybe you'll have done your various duties by the end of the evening and we can go for a
drink instead!  If you want to relax, I'll be in The Hart, a pub on King Street. Gloria and I are meeting there at about 8:30, as long as nothing else pops up! Don't forget it closes at 10:30 on Sundays.Ok, time to put my feet up and take it easy!
 Later,
                                                                   Tom
 
24. What does Tom intend to do at first?
   A. To have a family lunch.
   B. To invite his friends to a barbecue.
   C. To go for a drink with his friends.
   D. To ask for help from his friends.
25. The underlined part "snowed under" in the second email means¨               "
   A. buried under snow                        B. very bored
   C. extremely busy                           D. entirely relaxed
26. Which statement is TRUE according to the emails?
   A. Bobby is not available this Sunday.
   B. Maz has to visit his uncle for he is ill.
   C. The barbecue will take place on time.
   D. Tom will hold a party with his friends.
27. What will Tom probably do after sending the last email?
   A. Prepare the barbecue.                      B. Go to the pub.
   C. Have a rest.                              D. Call his friends.
 
                                     C
     The next time you go grocery shopping, try speaking to other customers. One summer
day, I took a smile and a warm heart into a small store in Oregon and got far more than
groceries.
    I love fresh produce(农产品) in the store, and not just for the amazing colors provided
by summer's bounty (慷慨) or the chance to joy over new choices from other countries. It's
also because I just love watching people pick their produce.
   The day I was there I found a sale on amazing cherry tomatoes-along with a woman in
her late 70s. Despite the fact that we were strangers, we began to discuss apples. She noted a
problem with the Pink Ladies. "They tasted like I was eating an unripe green apple from the
tree," she said, twisting her face as if still tasting the sour apple.
   I wondered if this is something most of my generation can even remember doing. I
surely do. I mentioned that I often could not resist the green yet tempting fruit swinging from
an apple tree. This was the start for a series of discussions as we shopped-covering such
topics as nutrition, new foods and the quality of produce.
   By this time a third woman had joined in our conversation. The three of us continued
along, unexpected friends, chatting about family size and the troubles a mom might have
serving healthful foods that please the whole family.
  Eventually we all went our separate ways, but in the dairy(奶制品) section I heard a
small voice say, "I finally caught up with you." It was the first woman I'd talked to, extending
a bag of apricots(杏) to me. "I don't know if your family will eat these," she added, "but they have a super deal on them."
  Again I was brought back to my childhood, when I also ate apricots straight from the tree.
My mouth watered at the remembered flavor.
  The old lady didn't realize that she'd given me far more than produce. With that offering
came a sense of community, a flashback to days when it was OK to talk to a stranger. She
brought back memories of summer fruits right from the tree-and a feeling that somehow
those apricots were a thank-you for sharing my time with her in a very unlikely place.
28. One reason the author likes fresh produce in grocery shop is that _
   A. she enjoys observing people selecting fresh produce
   B. she likes watching people tasting fresh produce
   C. she produces fresh produce herself
   D. she sells fresh produce herself
29. What might be the problem with the Pink Ladies noted by the old lady?
   A. Their price was too high.                        B. Their color was too green.
   C. Their taste was too sour.                         D. Their size was too small.
30. Why did the old lady bring a bag of apricots to the author?
   A. She found the apricots were on sale in the shop.
   B. She learned that the author wanted to buy apricots.
   C. She wanted to send the apricots as a gift to the author.
   D. She knew that the author's family liked eating apricots.
31. According to the author, what is the extra value of grocery shopping?
   A. It adds flavor and color to her boring daily life.
   B. It helps her to see the importance of family life.
   C. It gives her a chance to learn about nutrition knowledge.
   D. It brings her unexpected friendship and sweet memories.
 
                                    D
   Anger often makes us uncomfortable. When you find your anger too uncomfortable to
process, please let it go. But remember to create a healthy anger in your children is to practice creating a healthy anger in yourself. Once you're better at experiencing anger and expressing it in a healthy way, you'll be able to model a good style of anger for your kids.
  Some kids deal with anger by creating a "false self': a child who is perfect for their parents. People who have developed a false self are often passive aggressive and seem shallow because they've hid away all the feelings with depth and character.
  How do we keep kids from creating false selves? We need to raise them in an environment where it's safe to express feelings. Once you feel more comfortable with your own anger, you can teach your children why anger is a helpful emotion. When your kid expresses anger, help them examine what it is that has made them angry. Why did it make them angry? How did it do that? Then, you can teach them that while emotions are never wrong and are always valid, our expressions of our emotions are within our control.
   People who are afraid of their own anger will never learn how to listen to what their
anger is trying to tell them. Instead of teaching our kids that their anger is wrong, that "happy
families" are never angry, or that all feelings of anger lead to violence and fear, we can teach
our children that anger is OK. Anger is natural, it is normal, and it can be experienced and
expressed in a healthy way.
32. What is the main idea of the first paragraph?
    A. Anger makes us uncomfortable.
    B. Anger is difficult to deal with.
    C. Parents often lose their temper at home.
    D. Parents should model a good anger style.
33. What would a child be like if he developed a "false self'?
    A. Polite and optimistic.                       B. Perfect and helpful.
    C. Negative and indirect.                       D. Rude and dishonest.
34. What's the main purpose of the last 2 paragraphs?
    A. To give tips to create healthier anger.
    B. To suggest ways to avoid anger.
    C. To show the harm anger does to kids.
    D. To stress the importance of expressing anger.
35. In which part of a website can we read the passage?
    A. Food& Recipes                            B. Psychology & Health
C. Life &Entertainment                        D. School & Society
 
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为
多余选项。
    Winter running is the best way to lose winter weight. But before heading out, make sure
you have a solid plan. You don't want to come across accidents along the way.   36  Wear the Right Shoes
    The right shoes will depend on the road. You want shoes that are made for the kind of
surface you run on. For example, if you are running on slippery surfaces, you want shoes with great friction(摩擦力).  37  When trying out a pair of running shoes, check the fit, feel and ride of the shoes. These elements are important once you take your new shoes out for a run.
Warm Up
    Warm up is an important part to keep fit. Especially if temperatures drop and your muscles are stiff from the cold!    38    It also prepares the muscles for the intense activity ahead. The cold climate won't feel as cold when you do warm ups. This is because blood flows much faster after a good warm up!
Deal with Wind
    39    The key is to run into the wind and finish by running against it. This keeps icy
wind from blasting your face. To prevent any injuries or accidents, break your run into smaller parts.
    40    You can use certain creams on the nose and cheeks to prevent frostbite. Don't skip your sun-block if you're running during the day. UVB(紫外线)passes through the clouds. Running for an extended period on a cloudy day will still damage the skin!
  A. Don't run in the wind.
  B. Running makes you warm.
  C. Warming up prevents injuries.
 D. It's hard to run if it's too windy.
 E. Your shoes should fit very well so you don't slip.
  F. Here we are giving you important tips to remember.
 G. It also helps to keep the skin protected from the wind.
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、 B、C和D)中,选出可以填入
空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  One summer, Aunt Betta and Uncle Bill invited me to travel with them back home to
Pennsylvania.I had never been  41  Los Angeles and was eager to meet our relatives.
  Our first night, we drove through the desert, and then through roads cut through hills.
  The next day we went through the Rocky Mountains. It was  42  driving up long
inclines(斜坡)with abrupt U-shape turns on the steep hillsides, then driving  43    slowly with great caution. Beyond Colorado, we drove through miles of 44  ,where I saw actual food being grown.1  45  Some of the crops.
   In one small town we passed through, Aunt Betta decided I needed new 46   and
took me to a country  47  . I was used to  48   dresses and skirts. Now I had my first pair of jeans, a flannel shirt, shorts and a T-shirt. I loved them all.
    49  we reached our destination. Uncle Bill's aunt had a perfect little two-story house.
The first thing I 50  was a bed in a cute little room - for me! I looked forward to that. It
would be like sleeping in a dollhouse.
   In the backyard, I saw red things  51  the back fence. Uncle Bill's uncle said, "I
think you never ate a  52   tomato in L.A.." I hadn't. He   53   picked one for me.
   I met all my new aunts, uncles and cousins. My cousins taught me how to do cartwheels
(恻手翻) in the big front yard. Country people have more  54  , I thought.
  All the adults cried when we   55  , but I took home all the  56  of everything I'd seen. Back in L.A., my lungs hurt when I took a deep breath. 1 57  the fresh air. I dreamed of homegrown tomatoes. My country clothes seemed out of  58 , but I wore them anyway.
  I was two weeks late starting  59  , but I told my teachers only that I'd been in Pennsylvania and decided to  60  all the rest to myself. If only they could have experienced  everything that I did!
41. A. outside                     B. across                            C. in                            D. to
42. A. boring               B. embarrassing                  C. frightening        D. confusing
43.A. away                        B. past                               C. out                          D. down
44.A. buildings                   B. farmland                         C. hills                        D. rock
45. A. recognized              B. found                      C. planted                   D. harvested
46.A. clothes               B. crops                             C. toys                       D. tools
47.A. hotel                        B. pub                                C. path                        D. store
48.A. preparing                 B. sewing                           C. buying                     D. wearing
49. A. At last               B. Above all                       C. For the moment      D. On the contrary
50. A. took                         B. searched                       C. noticed                   D. owned
51. A. flying over               B. growing up                    C. circling above D. packing into
52.A. red                           B. ripe                                C. homegrown             D. manmade
53. A. accidently                 B. gradually                        C. immediately             D. temporarily
54.A.ideas                          B. materials                        C. interest                    D. space
55. A. drove                      B. talked                           C. left                          D. met
56. A. copies                      B. memories                       C. pictures                   D. pleasures
57. A. breathed                 B. missed                           C. forgot                     D. preferred
58.A. shape                        B. sight                               C. work                      D. place
59.A.vacation                     B. journey                          C. school                     D. work
60. A. keep                        B. owe                               C. describe                  D. give
II
注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Green is not always referring to the color. In some cases, it is the term used for
environmentally  6 1 (friend). If you've been expecting to replace your furniture, consider   62    (go) green because green furniture offers many benefits. Here are a few tips to get you started on your hunt for the perfect eco-friendly furniture.
    First, green furniture isn't harmful    63    your health. Also its making process doesn't cause damage to the environment in any way. Besides, by using eco-friendly  64    (product), you prevent global warming to some degree in your own way.
    The materials  65 are used in furniture are what make them green. Materials can be
good for the environment 66   because they are renewable resources or because they are all  67    (nature).A lack of chemicals in furniture als0   68    (mean) it is a better choice for the environment. It may be hard to imagine that a sofa or a table could actually be   69    green product, but they really can be depending on what they  70    (make) of.
    Therefore, when you want to hunt for the perfect green furniture, you should choose the
green materials.
第四部分:写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
    假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文
中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修
改。
    增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。
    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
    修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
    注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
          2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
    Not everyone agrees on that bad habits are. Some smokers aren't think smoking is a bad
habit. Young people don't think listen to loud music on the train is a bad habit.
    Have you ever tried to get rid your bad habits? I have quit smoking or have stopped
leaving thing lying around the house. I hoped other people will stop their bad habits. I get
annoying when people are late for meetings or talk loudly on their phones in the public. I also
think much motorists need to think about their driving habits. Perhaps I should point out their
bad habits.
第二节:书面表达(满分25分)
    你班将于12月30日晚上7点在学校礼堂( auditorium)举行新年英语晚会。假设
你是班长,请你根据以下要点用英语在班级QQ群里发一则通知,布置相关事宜。内容
应包括:
    1.每个同学准备一个英语节目;
    2.积极参加游戏;
    3.做文明观众……
    注意:
    1.词数100左右;
    2.开头和结尾已为你写好。
Boys and girls,
                                                                           
                                                                          
That's all. Thank you.
 
四川省2016年普通高考适应性测试
英语试题参考答案及评分标准
I
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节  (1-5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
1.C2.A    3.B    4.B    5.C
第二节  (6-20小题,每小题1.5分,满分22.5分)
6.A    7.C    8.B    9.C    10.B    11.B    12.A    13.C    14.A    15.B
16.C    17.A    18.C    19.B    20.A
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)
第一节阅读(21-35小题,每小题2分,满分30分)
21.C    22.A    23.D    24.B    25.C    26.A    27.C    28.A    29.C    30.A
31.D    32.D    33.C    34.A    35.B
第二节补全对话(36-40小题,每小题2分,满分10分)
36.F    37.E    38.C    39.D    40.G
第三部分英语知识运用(共两节,满分45)
第一节完形填空(41-60小题,每小题1.5分,满分30分)
41.A    42.C    43.D    44.B    45.A    46.A    47.D    48.D    49.A    50.C
51.B    52.C    53.C    54.D    55.C    56.B    57.B    58.D    59.C    60.A
    第1I卷
第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节语法填空(61-70小题,每小题1.5分,满分15分)
61. friendly    62. going    63. to    64. products    65. that/which
66. either    67. natural    68. means    69.a    70. are made
第四部分写作(共两节,满分35分)
第一节短文改错(共10小题,每小题1分,共10分)


第二节书面表达(满分25分)
   One possible sample:
Boys and girls,
    With the new year approaching, an English party will be held in the school auditorium at 7 p.m.on 30th December.
    Everybody is required to show your talents, so you need to prepare an English program in advance. Different programs are welcomed at the party, such as singing, dancing, humorous stories and so on. Besides, we have designed some games, hoping you will take an active part in them. You will get a big surprise by winning a game.
    Please get there on time. While watching the performance, please mind your behaviors. Do remember to take your litter away when the party is over.
    That's all. Thank you!

相关热词搜索:英语试题

上一篇:七选五题型解读和解题方法
下一篇:最后一页

COPYRIGHT 2016 台湾宾果28走势版权所有 地址:台湾宾果28走势 邮政编码:635000
Email:382195096@qq.com 联系电话:0818—2762307,2679201 备案序号:蜀ICP备05013053号-4
建议使用:1024*768分辨率 16位颜色 IE5.0以上版本浏览器
技术支持:

    1. <form id='iysbv'></form>
      1. <bdo id='iysbv'><sup id='iysbv'><div id='iysbv'><bdo id='iysbv'></bdo></div></sup></bdo>